Pasta Romanesco met Parmezaan en Pijnboompitjes

Pasta Romanesco met Parmezaan en Pijnboompitjes

Omschrijving

Romanesco, het nootachtige broertje van Broccoli én Bloemkool. Ook wel 'torentjesbloemkool' genoemd.

Een herfstige Pasta Romanesco: simpel, maar lekker krachtig van smaak én... in 20 minuten op tafel!

Voor extra pit voeg je een fijngesneden rood pepertje toe, zonder zaden.

Bereidingswijze

  1. Snijd eenvoudig de losse 'torentjes' van de kool af, zoals bloemkool- of broccoliroosjes, ze zijn hetzelfde formaat.

  2. Blancheer (eerst water laten koken) de Romanesco-roosjes 2 à 3 minuten en giet af onder koud stromend water zodat ze niet verder doorgaren.

  3. Kook in een andere pan de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar.

  4. Verhit ondertussen een el olijfolie in koekenpan of wok. Voeg de Romanesco roosjes toe en wok gedurende een paar minuten tot ze licht goudbruin kleuren.

  5. Voeg nu de knoflook en evt. - voor extra pit - een fijn gesneden vers pepertje naar smaak toe, daarna de pijnboompitten en sultanarozijnen.

  6. Nu voeg je de gekookte pasta toe met het citroensap en -rasp, en de gesneden peterselie. Hussel het geheel lekker door elkaar in de wok.

  7. Serveer de pasta met een drupje olijfolie en wat geraspte Parmezaan.

Receptuur & Koken: Kruimel.