Pastasalade met Paddestoelen en Rucolapesto (vegan)

Pastasalade met Paddestoelen en Rucolapesto (vegan)

Omschrijving

Zelf pesto maken is superleuk, want je kan er van alles in doen. In dit recept wordt bijvoorbeeld geen basilicum gebruikt maar een combi van rucola en peterselie. Daarnaast worden er hazelnoten gebruikt in plaats van pijnboompitten, maar je zou dus ook andere noten- en kruidensoorten hiervoor kunnen gebruiken.

Als hoofdgerecht: 4 personen
Als voor/bijgerecht: 8 personen

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  2. Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan.
     
  3. Scheur of snijd de paddenstoelen in stukken en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur aan. Voeg in de laatste twee minuten de helft van de knoflook toe.
     
  4. Doe de helft van de rucola in een maatbeker met de peterselie, de rest van de knoflook, de hazelnoten het citroensap, de olie en de edelgistvlokken. Pureer met een staafmixer tot een mooie, groene pesto.
     
  5. Giet de pasta af en spoel koud. Meng een paar eetlepels van de pesto door de pasta. Verdeel de paddestoelen en de rest van de rucola erover en schep om. Lepel er eventueel extra pesto over of bewaar voor op brood of in de pasta voor de volgende dag.