Familie Pasta á la Heitie

Familie Pasta á la Heitie

Omschrijving

Niet verwonderlijk; óók mijn kinderen zijn gek op pasta. Mét... lekker veel pastasaus! Daarvan zijn er natuurlijk heel veel verschillende varianten. Van snel en aandacht loos uit een potje of pakje tot ultieme home made varianten. 

Door de jaren heen heb ik onze variant gefinetuned tot een inmiddels (binnen onze familie en vriendenkring) begeerlijke familiepasta, waarbij ik de Italiaanse landsgrenzen niet heb gerespecteerd... sorry.

Dat ie ook super gezond is, moest al die tijd voorwaarde blijven. In de zomer maken we 'm graag met verse tomaten, maar in de winter beter met tomatenpuree. Dit bevat veel lycopeen, erg goed opneembare vitamine A.

Wij maken 'm vaak met lokaal gehakt van runderen van een van onze boeren, maar mocht je de saus vega of zelfs vegan wensen, ook daar geef ik je tips voor.

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in grove ringen en fruit in wat olijfolie, samen met het bouillonblokje, de Mexicaanse kruiden, kerrie en gember, licht glazig.

  2. Snijd ondertussen de prei in grove ringen en bimi in gelijke stukjes en voeg samen met een scheutje water (om aanbakken te voorkomen) toe en laat onder af en toe doorroeren garen.

  3. Kook ondertussen je gewenste pasta variant gaar volgens de verpakking.

  4. Als de groente bijna gaar is voeg je het gehakt toe, samen met de ketjap en teentjes geperste knoflook. Ga je voor vega(n), voeg dan ipv gehakt, een blikje (uitgelekte) linzen toe.

  5. Als het vlees mooi rul tussen de groentes en kruiden is gegaard, voeg je de tomatenpuree, tomatenblokjes, 250 ml water en een (half) bosje heel fijn gesneden (met de keukenmachine bijvoorbeeld) bladpeterselie.

  6. Terwijl je door roert proef je nog eventjes en voegt eventueel nog wat kruiden en/of peper en zout naar smaak toe. Nu is je saus klaar!

Tip: Serveer je pasta met geraspte Parmazaan (of andere favoriete kaas). Ga je voor de vega(n) variant, strooi er dan wat edelgistvlokken overheen.

Smakelijk!

Recept: Lambertus
Styling en Foto: Kruimel.