Omschrijving
Niet zo creatief met Pastinaak? Dan is deze gratin is geknipt voor jou! Super eenvoudig te maken en weer eens wat anders omdat je de Pastinaken met een dunschiller in linten schilt.
De kruiden, room en belegen geitenkaas maken het tot een heerlijk feestje.
Een ideaal bijgerecht voor 4 tot 6 personen, of hoofdgerecht voor vier met een soep of salade ernaast.
Serveren in je fraaiste ovenschaal :-)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pastinaken en snijd ze met de dunschiller in veel lange dunne plakken. Bewaar in een grote kom.
Hak de peterselie fijn en raspt de geitenkaas en de citroenschil.
Meng de helft van de rozemarijn, oregano en peterselie met de helft van de citroenschil en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de rest van de groene kruiden en citroenschil met de geitenkaas en de slagroom en verspreid over de pastinaken. Hussel alles goed door elkaar en doe de pastinaken in een ovenschaal. Druk de plakken aan en giet ook alle slagroom en kaas die achterblijft in de kom erbij.
Bak de pastinaakgratin in de oven in 40 minuten goudbruin van boven en gaar van binnen.
Serveer met de kruiden in citroensap.
Recept & fotografie: Kruimel.