Pastinaakgratin met Geitenkaas en Room

Pastinaakgratin met Geitenkaas en Room
Download pdf

Het recept

Niet zo creatief met Pastinaak? Let op: deze pastinaakgratin is geknipt voor jou! Een ideaal bijgerecht voor 4 tot 6 personen, of hoofdgerecht voor vier met een soep of salade ernaast. Het is eenvoudig te maken, en weer eens wat anders omdat je de Pastinaken in linten schilt, met een dunschiller. De kruiden, room en belegen Geitenkaas maken het tot een heerlijk herfstig feestje, zó warm uit de oven. Serveren in je fraaiste ovenschaal!

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees, Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Schil de pastinaken en snijd ze met de dunschiller in veel lange dunne plakken. Bewaar in een grote kom.
     
  3. Hak de rozemarijn, oregano en peterselie fijn en raspt de geitenkaas en de citroenschil.
     
  4. Meng de helft van de groene kruiden met de helft van de citroenschil en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Meng de rest van de groene kruiden en citroenschil met de geitenkaas en de slagroom en verspreid over de pastinaken. Hussel alles goed door elkaar en doe de pastinaken in een ovenschaal. Druk de plakken aan en giet ook alle slagroom en kaas die achterblijft in de kom erbij.
     
  6. Bak de pastinaakgratin in de oven in 40 minuten goudbruin van boven en gaar van binnen.
     
  7. Serveer met de gehakte kruiden in citroensap.

Ingrediënten

  • 1 kilo Pastinaken
  • 2 flinke takken rozemarijn
  • 2 flinke takken oregano
  • 1 flinke hand peterselie
  • 125 g belegen geitenkaas
  • 200 g slagroom
  • 1 citroen