Pastinaak-Paddenstoel Pie (vega)

Pastinaak-Paddenstoel Pie (vega)

Omschrijving

Bladerdeeg en kaas maken eigenlijk alles extra lekker. Dat merk je ook in deze hartige, vegetarische ovenschotel. Ik liet de groenten eerst kort roosteren in de oven voordat ik ze bedekte met roomkaas en een dakje van bladerdeeg, daardoor hebben ze een stevigere bite en zijn ze goed gaar. Eigenlijk kan je nog veel meer groenten kwijt in deze ovenschotel. Denk bijvoorbeeld aan witlof, uien, pompoen, aubergine, knolselderij; je hoeft alleen maar alles in mooie blokjes of reepjes te snijden en weg zijn je restjes. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
     
  2. Schil de pastinaak en snijd in plakken. Halveer de grote paddestoelen en snijd de prei in ringen. Doe alle groenten in een grote ovenschaal.
     
  3. Hak de knoflook fijn. Bestrooi de groenten met knoflook, zout, peper en een scheutje olijfolie. Rooster de groenten 20 minuten in de hete oven.
     
  4. Neem na 20 minuten de ovenschaal uit de oven. Hak de peterselie fijn. Roer de roomkaas los met de helft van de peterselie en de kookroom en verdeel het over de groenten. Meng het er goed door en dek de groenten af met de plak bladerdeeg.
     
  5. Doe het geheel snel terug in de oven, verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak in 20-25 minuten het bladerdeeg goudbruin en krokant. Bestrooi met de rest van de peterselie.