Pastinaak Tagliatelle met Asperges en Tuinerwtjes

Pastinaak Tagliatelle met Asperges en Tuinerwtjes

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snijd de radijs in dunne plakjes en de rode ui in reepjes. meng samen met het sap van een halve limoen en laat even staan.

  2. Schil de pastinaak en snijd met de dunschiller in plakken. Snijd de asperge in stukjes.

  3. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en blancheer de pastinaakrepen en de groene asperges in 2 minuten beetgaar. Giet af en laat iets uitstomen.

  4. verhit de slagroom in een koekenpan en breng tegen de kook aan. Breng op smaak met zout, peper en het sap van een halve citroen. Verkruimel de geitenkaas erdoor, maar houd wat apart voor garnering. Roer tot de geitenkaas is gesmolten.

  5. Meng de pastinaak, asperge en tuinerwtjes door de saus, zodat ze een mooie coating hebben. Schep de pastinaak-pasta op een serveerschaal.

  6. Hak de dille grof en rasp de schil van de citroen. Bestrooi het pastagerecht met de (indien beschikbaar) verse dille en citroenrasp en verdeel de achtergehouden geitenkaas en ui en radijs erover. Bestrooi tenslotte met verse peper.

Recept: Wauw Factory
Foto: Mees