Myrthe's Pastinaak Tomatensoep met Prei

Myrthe's Pastinaak Tomatensoep met Prei

Omschrijving

Pastinaak bevat essentiële inuline vezels en tomatenpuree veel opneembaar beta caroteen. Samen zorgen ze voor de basis van deze smakelijke en super gezonde (maaltijd) soep.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de peper in grove stukken.
     

  2. Verwarm een pan met dikke bodem en giet er een scheutje olijfolie in.
     

  3. Fruit de ui en knoflook met de tomatenpuree. Voeg vervolgens de pasata en peper toe en bak deze mee.
     

  4. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes. Voeg deze ook toe. Giet er vervolgens de bouillon bij. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
     

  5. Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringetjes.
     

  6. Wanneer de pastinaak gaar is na 15 minuten (dat ligt eraan hoe groot de blokjes zijn die je hebt gesneden) kun je de soep pureren met de staafmixer. Anders laat je het nog even koken totdat de pastinaak gaar is.
     

  7. Voeg vervolgens de prei toe en maak de soep op smaak met een beetje balsamico azijn.  

Serveertip: Garneer desgewenst met kiemen zoals taugé toe en voeg wat gekookte linzen toe als je de soep als maaltijd wilt eten. 

Recept: Myrthe Johanson 
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers