Patatas e Verduras Bravas

Patatas e Verduras Bravas

Omschrijving

Ik (Marie-Sophie) ben, net als heel veel andere Nederlanders, een echte aardappeleter. Daarom bestel ik patatas bravas altijd standaard als ik ergens tapas eet. Door ook Hollandse groenten te gebruiken krijg je veel meer binnen dan alleen de koolhydraten van de aardappel; dat is ook op een ‘gewone’ dag mooi meegenomen. Het recept is super makkelijk, lekker pittig en heel smaakvol! En door de alioli van aquafaba (kikkererwtenvocht) ook nog eens helemaal vegan! Liever niet vegan, dan gebruik je gewoon eierdooiers voor de Alioli.

Echt een gerecht die je op een warme dag in het Spaanse zonnetje doet wanen.

Receptuur & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in partjes en de bloemkool in roosjes. Schil (of borstel) de peen en snijd over de lengte door.
     
  2. Hak de knoflook grof. Verdeel de aardappelen en groenten over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met paprikapoeder, zout en wat peper. Besprenkel met 3 el olijfolie en hussel goed om.
     
  3. Rooster de aardappeltjes en groenten 30 minuten in een oven van 220 graden.
     
  4. Maak ondertussen de Alioli:

    - Pers de knoflook uit en rooster de paprikapoeder en cayennepeper kort in een droge koekenpan
    - Doe in een maatbeker de aquafaba (of twee eierdooiers)
    - Zet de staafmixer erop en voeg al mixend de olie in een dun straaltje toe
     
  5. Hak de (blad)peterselie grof.
     
  6. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
     
  7. Haal de groenten uit de oven en verdeel over een schaal. Lepel de Alioli erover en bestrooi met de kruiden en pijnboompitten.