Pavlova met Zomers Roodfruit

Pavlova met Zomers Roodfruit

Omschrijving

Deze Pavlova met lekker veel zomers fruit kun je heel gemakkelijk vegan maken, maar het hoeft niet. Dan gebruik je gewoon opgeklopte eiwitten.

Dit recept is sowieso glutenvrij, mocht dat belangrijk voor je zijn. Kortom, een heerlijke zomerse allemansvriend!

Wel even geduld graag, want na de simpele bereidingswijze, moet ie urenlang op een lage temperatuur in de oven. Maar... dat is het wachten meer dan waard!

Receptuur & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de aquafaba met de suiker in de keukenmachine. Klop tot je een mooi stijf eiwitschuim hebt. Dit duurt langer dan bij gewoon eiwtischuim.
    - voor de niet vegans: klop 4 eiwitten met suiker op.
     
  2. Zeef de poedersuiker, kaneel en maïzena boven het schuim en spatel erdoor. Spatel vervolgens snel en luchtig de aardbeienpuree erdoor.
     
  3. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Droog het schuim in een oven van 80 graden voor minstens 4 uur. (het beste werkt om het schuim een hele nacht te laten drogen.
     
  4. Neem het schuim uit de oven en leg het op een mooie schaal. Lepel de yoghurt over de pavlova en verdeel vervolgens het fruit erover. Bestrooi met poedersuiker.
     
  5. Ook lekker met gesmolten chocolade.