Penne a l'Arrabiata

Penne a l'Arrabiata

Omschrijving

Dé Italiaanse klassieker die misschien nog wel makkelijker is te maken, dan uit een pakje! Het kleine beetje moeite, en uiteraard een hele hoop liefde, levert je een dusdanig lekkere pasta op, dat iedereen dit voortaan bij jou komt eten!

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking
  2. Snipper het sjalotje, de knoflooktenen en de rode peper(s) fijn
  3. Plaats een koekenpan op het vuur, en voeg de ansjovisfilets toe
  4. Bak de ansjovisfilets op een laag vuur tot ze beginnen te 'smelten/uit elkaar vallen', en voeg dan het sjalotje, knoflooktenen en rode peper(s) toe.
  5. Laat het geheel 5 minuten op middel-laag vuur zachtjes fruiten
  6. Voeg aan dit geheel de tomatenblokjes toe, en een (redelijk afgestreken) eetlepel gedroogde oregano.
  7. Deze saus kun je nog een tijdje op laag vuur inkoken, tot de pasta klaar is
  8. Snij de basilicum in dunne reepjes (makkelijkste als je alle blaadjes op elkaar legt, oprolt en dan pas snijdt)
  9. Rasp de Parmezaanse kaas in een schaal, en zet apart
  10. Als de pasta gaar is, voeg je deze toe aan je koekenpan met saus, en op laag vuur blijven doorroeren, samen met de basilicum en de Parmezaanse kaas
     (bewaar eventueel wat kaas voor over het gehele gerecht, ter presentatie)

Eet smakelijk!