Peren Tarte Tatin met Balsamico (vega)

Peren Tarte Tatin met Balsamico (vega)

Omschrijving

Dit recept is simpel, maar de honing en lavendel geven een hele bijzondere smaak aan deze heerlijke herfsttaart. Serveer 'm met slagroom of crème fraîche.

Warm 't lekkerst!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
     
  2. Zet een pan op met ruim water en 2 el balsamicoazijn en 100 g van de rietsuiker. Schil de peren en halveer ze. Verwijder het klokhuis. Pocheer de peren in 10 minuten gaar in het water. Laat ze uitlekken en leg ze op een keukenpapiertje om uit te dampen.
     
  3. Doe de honing met 50g suiker en de rest van de balsamicoazijn in een pan, breng aan de kook en laat koken tot het indikt en gaat bruisen. Voeg 25 gram boter toe en roer deze erdoor tot gesmolten.
     
  4. Neem een ronde bakvorm, het liefste niet een met een losse bodem, en giet de karamel erin. Leg de peren er met de platte kant op.
     
  5. Meng de boter en de suiker met een mixer in een kom in 3 minuten licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Spatel de bloem samen met de bakpoeder erdoorheen tot alles een mooi egaal beslag is. Voeg de amandelschaafsel en de lavendel toe en spatel er kort door heen. Giet het beslag op de peren en karamel.
     
  6. Bak de tarte tatin 35 minuten of tot een prikker er schoon en droog uit komt. Haal de taart uit de oven, laat 5 minuten afkoelen in de vorm en keer dan gelijk om op het bord waarop je hem wil serveren. Serveer warm. Lekker met een dot slagroom.