Omschrijving
Vlees, eten doe ik er niet zoveel van, niet omdat het een trend is om het meer dan eens per week links te laten liggen, maar gewoon omdat het zo voelt. En zo voelt het op dit moment dat ik weer wat meer vlees behoeftig ben. Van spareribs was ik nooit zo, maar sinds een paar weken heb ik ze ontdekt en dan vooral hoe het is om zelf te marineren en dat is eigenlijk een heel nieuwsgierig klusje! En het leuke is dat het zo lekker weg peuzelt en, indien goed bereidt, een grote smaakexplosie teweeg brengt, zonder dat je bakken met vlees binnen krijgt, want bot, dat is waar dit vlees omheen hangt.
Bereidingswijze
Voorbereiden dag van te voren
- Meng de overige ingrediënten in een keukenmachine met mes tot een mooie gladde marinade.
- Haal het vliesje wat aan de binnenkant (holle kant) van de spareribs zit eraf en meng het vlees goed met de marinade in een ruime schaal en zet minimaal een dag, maar het liefst 24 uur in de koelkast. (zie foto boven)
Bereiden dag zelf
- Wrijf de marinade nog een keer goed in het vlees.
- Leg de spareribs met de bolle kant naar boven in een mooie ruime ovenschaal en schep de overige marinade er zo veel mogelijk op.
- Braad een uur lang op 120 graden en regelmatig de marinade erop scheppen.
- Nu nog een half uur op 180 graden gaar laten braden.
Serveer en geniet!