Fruitige Frangipane Taart

Fruitige Frangipane Taart

Omschrijving

Deze taart met amandelmeel zit heel snel in elkaar en kan met allerlei fruitsoorten worden bereid. De meeste ingrediënten heb je eigenlijk altijd in huis, dus ook makkelijk als er onverwacht bezoek komt. Als er geen perziken of nectarines meer zijn, kan je dit gerecht ook heel goed maken met pruimen, kersen, abrikozen of appels.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Roer de eieren los met de suiker, amandelmeel en roomboter.

  3. Snijd de perziken, nectarines of ander (zomer)fruit in partjes. 

  4. Rol het bladerdeeg af op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak van het amandelmengsel een cirkel in het midden van de rol.

  5. Verdeel de partjes fruit op de cirkel en vouw het bladerdeeg als een rand naar binnen. Kreuk en vouw het een beetje, het mag best ambachtelijk zijn.

  6. Bak de frangipane taart in het midden van de oven goudbruin en gaar. Zowel koud als warm erg lekker. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David