Peterseliewortel Pappardelle met Ricotta

Peterseliewortel Pappardelle met Ricotta

Omschrijving

Recept: Marie-Sophie Wigbers
Foodstyling: Karin Schuiteman en Sandra Stijf via Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Schil de peterseliewortel en schaaf er dunne, brede linten van. hak de knoflook en peterselie fijn. 

  2. Blancheer de peterseliewortel 2 minuten in ruim kokend water met zout, laat uitlekken op een vergiet. 

  3. Rooster het (mais)brood en doe met de helft van de knoflook en peterselie in een keukenmachine. maal tot een fijn kruim.

  4. Verhit de roomboter in een koekenpan. Frituur de blaadjes salie kort in de roomboter en neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier. Doe het broodkruim in de pan met boter en bak al omscheppend goudbruin. laat ook uitlekken op keukenpapier. 

  5. Bak de spekjes uit in een ruime koekenpan. Voeg de rest van de knoflook, de ricotta en het sap en de rasp van de sinaasappel toe en roer tot een warme saus. Schep de peterseliewortel linten erdoor zodat ze gecoat zijn met de saus. Breng op smaak met zout en peper. 

  6. Schep de pasta in vier borden en bestrooi met de broodkruimels en de rest van de peterselie.