Peultjes Salade met Muntpesto (vegan)

Peultjes Salade met Muntpesto (vegan)

Omschrijving

Verse Peultjes van Richard Sjerps, fantastisch! Kort blancheren en ze smaken boterzacht! Maak er een kleurrijke salade van en breng op smaak met verse pesto van munt. Ideale maaltijd- of lunchsalade (met een geroosterd broodje erbij) voor tijdens de warmere dagen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Blancheer de peultjes in drie minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze in een schaal.
     
  2. Snijd de radijs in plakjes en de komkommer en ui in reepjes.
     
  3. Rooster de zonnebloempitten tot ze bol staan. Meng de peultjes met de gesneden groenten en de rucola.
     
  4. Munt Pesto maken:

    - Haal de blaadjes van de munt en hak de bosui grof.
    - Doe de munt, bosui, citroen sap en rasp, groene olijven en amandelen in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
    - Voeg langzaam de olijfolie toe tot de dikte als die van een pesto is.
     
  5. Verdeel de pesto over de salade en strooi de zonnebloempitten erop.