Piccalilli

Piccalilli

Omschrijving

Eigenlijk ontzettend ouderwets, maar waarom niet? Piccalilly is namelijk heerlijk bij verse friet, een (zomerse) stamppot, stoofvlees of op je biologische hotdog of (vega)burger. Een echte vrolijk gekleurde (ook nog eens!) smaakmaker die je propvol zomergroenten kunt stoppen. Houden we van...

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool, wortel, broccoli en ui in kleine roosje en blokjes. Voeg het zout toe en wrijf goed in. Voeg water toe tot alles onder staat. 
     
  2. Doe twee eetlepels olie in een grote pan. Voeg het mosterdzaad, komijn, kurkuma en mosterd toe. Bak kort en voeg vervolgens de bloem toe met een scheut van de azijn. Roer goed zodat het een dikke pasta wordt.
     
  3. Voeg de rest van de azijn al roerende toe met een halve kop water. Spoel de groenten met koud water en laat goed uitlekken. Doe ze bij de kruidenpasta en roer goed zodat alles ermee 'gecoat' is. Laat 15 minuten koken.
     
  4. Schep de Picalilli in gesteriliseerde potten. Laat minstens een maand staan op een koele, donkere plaats, dan is deze piccalilli het lekkerst.

    Smullen!!!