Pickles - Groentes inmaken

Pickles - Groentes inmaken

Omschrijving

Met deze eenvoudige basis om komkommers om te toveren in augurkjes kun je nog veel meer kanten op!
Niet alleen komkommers komen tot hun recht in zuur. Daarom geven we je het recept om zelf augurkjes te maken met een aantal variatietips voor andere lekkere groenten in 't zuur.

En daarbij; ziet er fantastisch uit, niet?!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

Ingrediënten

  • 2 (krom)kommers
  • 2 el zeezout
  • 100 ml natuurazijn
  • 1 el mosterdzaad
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 1 el gedroogd dillegroen
  • Gekookt en afgekoeld water

Bereiden

  1. Snijd de komkommers in stukken van 10 cm en snijd ieder stuk in 4 tot 8 parten, afhankelijk van de dikte van de komkommers.
     
  2. Doe ze in gesteriliseerde potten met het zout, de azijn, het mosterdzaad, de peperkorrels en het dillegroen.
     
  3. Vul de potten af met het gekookte en afgekoelde water. Doe de deksel erop en schud de potten tot het zout is opgelost, haal de deksel er weer af.
     
  4. Vul een plastic boterhamzakje of een kleiner gesteriliseerd potje met water om de komkommers onder te houden. Leg er een theedoek over om insecten weg te houden. 
     
  5. Controleer de augurken om de dag; de kleur groen wordt lichter en ze worden wat zachter, maar niet zompig. Proef indien; als jij ze lekker vindt, zijn ze klaar! Bewaar ze dan in een afgesloten pot in de koelkast.

Variatie 1

Rode ui in het zuur

  • 6 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el zeezout
  • 100 ml natuurazijn
  • 1 el mosterdzaad
  • 3 jeneverbessen
  • Gekookt en afgekoeld water

Bereiden

  1. Snijd de rode ui in plakjes, volg voor de rest de beschrijving van de pickles met de bovenstaande ingrediënten.

Variatie 2

Radijs in het zuur

  • 1 kg radijs
  • 2 el zeezout
  • 100 ml natuurazijn
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el g tuinkruidenmix
  • Gekookt en afgekoeld water

Bereiden

  1.  Snijd de radijs in plakjes, volg voor de rest de beschrijving van de pickles met de bovenstaande ingrediënten.

Variatie 3

Rode biet in het zuur

  • 1 kg rode biet
  • 2 el zeezout
  • 100 ml natuurazijn
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el gedroogde dragon
  • 5 zwarte peperkorrels
  • Gekookt en afgekoeld water

Bereiden

  1. Schil de rode biet en snijd in plakjes, volg voor de rest de beschrijving van de pickles met de bovenstaande ingrediënten.

Variatie 4

Gele courgette in het zuur

  • 1 kg gele courgette
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el zeezout
  • 100 ml natuurazijn
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Gekookt en afgekoeld water

Bereiden

  1. Snijd de courgette in stukken van 10 cm en vervolgens in 8 parten, volg voor de rest de beschrijving van de pickles met de bovenstaande ingrediënten.