Ingrediënten
- 2 (krom)kommers
- 2 el zeezout
- 100 ml natuurazijn
- 1 el mosterdzaad
- 5 zwarte peperkorrels
- 1 el gedroogd dillegroen
- Gekookt en afgekoeld water
Bereiden
- Snijd de komkommers in stukken van 10 cm en snijd ieder stuk in 4 tot 8 parten, afhankelijk van de dikte van de komkommers.
- Doe ze in gesteriliseerde potten met het zout, de azijn, het mosterdzaad, de peperkorrels en het dillegroen.
- Vul de potten af met het gekookte en afgekoelde water. Doe de deksel erop en schud de potten tot het zout is opgelost, haal de deksel er weer af.
- Vul een plastic boterhamzakje of een kleiner gesteriliseerd potje met water om de komkommers onder te houden. Leg er een theedoek over om insecten weg te houden.
- Controleer de augurken om de dag; de kleur groen wordt lichter en ze worden wat zachter, maar niet zompig. Proef indien; als jij ze lekker vindt, zijn ze klaar! Bewaar ze dan in een afgesloten pot in de koelkast.
Variatie 1
Rode ui in het zuur
- 6 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 2 el zeezout
- 100 ml natuurazijn
- 1 el mosterdzaad
- 3 jeneverbessen
- Gekookt en afgekoeld water
Bereiden
- Snijd de rode ui in plakjes, volg voor de rest de beschrijving van de pickles met de bovenstaande ingrediënten.
Variatie 2
Radijs in het zuur
- 1 kg radijs
- 2 el zeezout
- 100 ml natuurazijn
- 1 el mosterdzaad
- 1 el g tuinkruidenmix
- Gekookt en afgekoeld water
Bereiden
- Snijd de radijs in plakjes, volg voor de rest de beschrijving van de pickles met de bovenstaande ingrediënten.
Variatie 3
Rode biet in het zuur
- 1 kg rode biet
- 2 el zeezout
- 100 ml natuurazijn
- 1 el mosterdzaad
- 1 el gedroogde dragon
- 5 zwarte peperkorrels
- Gekookt en afgekoeld water
Bereiden
- Schil de rode biet en snijd in plakjes, volg voor de rest de beschrijving van de pickles met de bovenstaande ingrediënten.
Variatie 4
Gele courgette in het zuur
- 1 kg gele courgette
- 3 tenen knoflook
- 2 el zeezout
- 100 ml natuurazijn
- 1 el mosterdzaad
- 1 el Italiaanse kruiden
- Gekookt en afgekoeld water
Bereiden
- Snijd de courgette in stukken van 10 cm en vervolgens in 8 parten, volg voor de rest de beschrijving van de pickles met de bovenstaande ingrediënten.