Pindasoep (vegan)

Pindasoep (vegan)

Omschrijving

Een makkelijke soep met Zuid-Afrikaanse invloeden. Helemaal vegan en lekker voedzaam door de blokjes aardappel. Je kunt ook zoete aardappelen gebruiken, geeft een nog lekkere smaak aan de soep. Ook zitten er lekker veel verschillende groenten in. Deze soep kan je ook heel goed maken met tuinbonen of peultjes .

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de specerijen, zout en peper toe.
     
  2. Schil de (zoete) aardappel en snijd in blokjes. Voeg toe en bak 5 minuten mee. Snijd de groene paprika en tomaat in blokjes en de prei in ringen. Bak deze nog twee minuten mee.
     
  3. Meng dan de pindakaas erdoor. Voeg 1 liter kokend water, het bouillonblokje en de laurier toe. Dop de capucijners en voeg deze toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten koken. 
     
  4. Schep de soep in kommen en versier met gezouten pinda's en gesneden bosuitjes.