Pittige Gehaktballetjes in Paprikasaus

Pittige Gehaktballetjes in Paprikasaus

Omschrijving

Deze pittige kipballetjes in paprika saus maakt Marie Sophie in een handomdraai klaar. Een lekker spicy maaltijd met de currypasta en scherpe kerrie kruiden. Houd eventueel een stukje rauwe paprika on the side zodat je kunt afblussen :-) Komkommer werkt daar ook heel goed voor!

Maak je dit recept liever vegetarisch? Neem dan een pakje falafelmix (of evt. kant en klare falafel balletjes) en draai daar balletjes met de kruiden uit stap 2, volg verder het recept.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Hak de rode ui en peterselie fijn. Houd van beiden de helft apart.
     
  2. Meng de andere helft met het kipgehakt, de kerrie kruiden en de bloem. Breng op smaak met peper en zout. Rol 12 balletjes van het gehakt.
     
  3. Verwijder van 2 paprika’s de steel en zaadlijst van bovenaf en snijd in mooie hele ringen. Snijd de andere twee paprika’s in blokjes. Hak de knoflook fijn.
     
  4. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  5. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan op het vuur. Bak hierin de kipballetjes rondom bruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Neem uit de pan.
     
  6. Fruit de knoflook en de rest van de ui aan in het braadvocht. Voeg na 2 minuten de paprikablokjes en de currypasta toe en bak nog 2 minuten mee. Blus af met de kokosroom en eventueel een scheutje water. Laat met de deksel op de pan 10 minuten stoven.
     
  7. Pureer de gestoofde paprika tot een romige saus, breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de kipballetjes en de ringen paprika toe en stoof met de deksel op de pan nog 10 minuten mee.
     
  8. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de rijst.