Pittige Noodles met Koriander en Groene Asperges

Pittige Noodles met Koriander en Groene Asperges

Omschrijving

Snel klaar, deze groene asperges en portobello met noodles, bosui en cashew! De Aziatische touch met gember, pepertje en ketjap maakt 't een lekker pittige manier om eens groene asperges te eten.

Bereidingswijze

  1. Zet een pan met gezouten water op en kook de noodles volgens de aanwijzingen op het pakje. Na het koken snel afspoelen onder koud water en apart zetten.
     

  2. Schil de gember en pel de knoflook, snijd of rasp beide fijn. Ontdoe het pepertje van zaden en hak het pepertje fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de portobello's in dunne plakken. Was de koriander en snipper deze grof.
     

  3. Was de groene asperges en schil de onderkant ervan, de onderste 2 cm zijn waarschijnlijk wat houtig, snijd die eraf. Snijd de asperges in schuine stukken.
     

  4. Verhit een wok of koekenpan, voeg 2 el sesamolie toe en bak de portobello's op hoog vuur kort.
     

  5. Voeg de asperges, bosui, knoflook, gember en het pepertje toe en bak nog een minuutje mee. Roer goed om.
     

  6. Voeg de ketjap, 5 spices kruiden en 3 el water toe in de pan, en laat het geheel 1 minuutje sudderen.
     

  7. Voeg de uitgelekte noodles toe in de wok en mix het geheel lekker met alle groenten.

  8. Voeg naar smaak sojasaus toe. Verdeel over twee kommen en maak af met de gesnipperde koriander en de gezouten cashews.

Recept: Riverford
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart