Pittige Linzensoep met Chorizo

Pittige Linzensoep met Chorizo

Omschrijving

Deze soep is een snelle variatie op mijn vaders bonensoep. Door bonen en linzen uit blik te gebruiken en worst die al gaar is, zet je deze soep zo op tafel. Leuke variatie; hier wordt niet de hele soep glad gepureerd, zo blijft deze soep een lekkere bite houden. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wraps in punten en bak ze in 5-10 minuten krokant en gaar.
   
 2. Begin ondertussen aan de soep. Zet de waterkoker aan. Snijd de rode paprika in blokjes en snipper de knoflook en ui. Snijd de tomaten in parten.
   
 3. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de paprika, knoflook, ui en tomaten kort aan op hoog vuur. Spoel de linzen en bonen schoon. Voeg ze toe aan de rest van de groenten. Giet er zoveel kokend water op dat het onder staat en kook in 10 minuten gaar. Voeg het groentebouillonblokje toe.
   
 4. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak deze krokant in een droge koekenpan.
   
 5. Schep 1/3e van de ingrediënten uit de soep met een zeef. Pureer de rest van de soep met een staafmixer glad. Doe de ingredienten terug en zet de soep terug op het vuur. Kook nog even door.
   
 6. Hak de peterselie fijn en snijd de peper in ringen.
   
 7. Versier de soep met de chorizo, peterselie en groene peper en lepel er een dotje crème fraîche op. Serveer met de rest van de crème fraîche en de krokante tortilla's.