Pittige Pompoen-Koolrabi Currysoep

Pittige Pompoen-Koolrabi Currysoep

Omschrijving

Koolrabi en pattison pompoentjes hebben iets handigs met elkaar gemeen: deze groenten zijn uitstekend in staat om rijke smaken in zich op te nemen. Deze lekker pittige soep met curry, citroengras, gember en kikkererwten scoort daarmee op alle vlakken. Een vegan hoofdmaaltijd met bijzondere groenten van het seizoen, én alle verwarmende specerijen om het geheel een fijne kick te geven. Beetje verse koriander on top: klaar!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Halveer de pompen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen en koolrabi in blokken van 2 cm. Snipper de ui grof en hak de gember en knoflook fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.
     
  3. Verhit een scheut olie (bijvoorbeeld zonnebloem) in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en citroengras drie minuten aan. Voeg de pompoen en koolrabi toe en bak vijf minuten mee.
     
  4. Voeg de currypasta toe en roer goed door. Laat hem twee minuten mee fruiten. Voeg vervolgens de kokosmelk en 750 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten doorkoken.
     
  5. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Meng met een eetlepel olie en de kerrie.
     
  6. Bak de kikkererwten in 10 minuten krokant in de hete oven. Bak tegelijk het naanbrood af.
     
  7. Schep de soep in kommen en schep er wat kokosyoghurt in. Bestrooi met de krokante kikkererwten en takjes koriander. Serveer met het naanbrood.