Plantaardige Rendang

Plantaardige Rendang

Omschrijving

Als we een keertje uit eten gaan, zie ik steeds vaker plantaardige rendang op de kaart staan. Kijk, dan ga ik aan! Temeer omdat ik erg van oosterse smaken houd, maar niet altijd (gangbaar) vlees wil eten.

Daarom vroeg ik aan ons kookteam of ze ook voor ons en daarmee ook voor jou thuis een heerlijke, plantaardige met volledig Hofweb producten Rendang kon fabriceren. En dát hebben ze gedaan! 

Bereidingswijze

Maak eerst de boemboe van:

  • 100 gr uien

  • 3 tenen knoflook

  • 3 cm gember

  • 7 macadamia noten

  • 1 rode peper

  • 2 theelepels laos (galangal)

  • 1 theelepel korianderzaad

  • 0.5 theelepel kaneel

  • 1 theelepel komijn

  • Snuf gemalen kruidnagels

  • Scheut zonnebloemolie

  • 1 eetlepel ketjap

  1. Hak de uien, knoflook, gember, paranoten en rode peper (houd een paar ringen apart voor de garnering) grof en doe deze samen met alle andere bovenstaande ingrediënten in een kleine hakmolen of keukenmachine. Mix tot een fijne, egale massa.

  2. Scheur de oesterzwammen in smalle reepjes en snijd de spitskool in dunne repen.

  3. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm 1 eetl olie in een grote wok en fruit de ui en knoflook.

  4. Voeg de oesterzwammen toe en bak op hoog vuur tot het vocht verdampt is, voeg dan de spitskool toe en bak deze even mee.

  5. Voeg de boemboe toe en bak deze kort mee, voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat het geheel op een laag vuur nog een half uurtje pruttelen, roer af en toe door.

  6. Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  7. Serveer de rendang met witte pandan rijst. Garneer met gehakte peterselie en de rode peper.