Platbrood tuintje

Platbrood tuintje

Omschrijving

Ik snap dat het makkelijker is om alles klein te snijden voor op je pizza of platbrood, maar voor de pasen ziet dit er wel heel leuk uit! Varieer met kruiden en groenten voor verschillende effecten. Ook erg leuk om samen met de kids te maken!  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de helft van de bieslook fijn en hak ook de knoflook fijn (of pers met een knoflookpers). Doe in een kom met het zeezout, Italiaanse kruiden en de boter. Prak de boter en de kruiden door elkaar tot alles goed gemengd is. 
     
  2. Rol het pizzadeeg van de rol op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besmeer dik met de helft van de kruidenboter. Snijd de bosui in de lengte door en leg ze met sprietjes bieslook en dille op het pizzadeeg.  
     
  3. Bak de pizza in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. 
     
  4. Snijd de radijsjes in plakjes. Versier de pizza met extra takjes groen en de radijsjes. Serveer warm met de rest van de kruidenboter.