Platbrooddeeg - Ook lekker voor pizza's (vega)

Platbrooddeeg - Ook lekker voor pizza's (vega)

Omschrijving

Zelf je pizzabodem of naanbrood maken is helemaal niet moeilijk. Met dit recept hoef je niet eens te wachten op deeg dat rijst. Wil je geen volkorenmeel gebruiken, dan kan je dit ook makkelijk vervangen door gewoon bloem of speltbloem. Maak je er platbrood van? Voeg dan bijvoorbeeld verse koriander en fijngehakte knoflook toe. In dit recept wordt het een pizzabodem.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
     
  2. Doe de bloem in een grote kom en meng met de baksoda en het zout. Schep de yoghurt erbij en roer tot het te zwaar wordt om te roeren. Kneed het deeg dan goed door met je handen tot het soepel wordt en niet meer plakt. Voeg eventueel wat extra bloem of yoghurt toe als het deeg te nat of te droog is.  
     
  3. Verdeel het deeg in twee ballen en rol deze uit tot ronde pizza's. Besmeer elke pizza met de tomatensaus. Snijd de aubergine in plakken en de tomaten door de helft en verdeel erover.  
     
  4. Snijd de ui in dunne reepjes, verdeel ook deze over de pizza. Verkruimel vervolgens de geitenkaas erover en bestrooi met zout en peper. 
     
  5. Bak de pizza's in 15-20 minuten knapperig en gaar in de hete oven.  
     
  6. Als je naanbroodjes bakt van het deeg is de baktijd 10-15 minuten, besmeer dan het naanbrood met olie voordat het de oven in gaat.  
     
  7. Hak de bieslook fijn en bestrooi de pizza's ermee.