Poffertjes van Pompoen met Kiemen van Chefkok Eric

Poffertjes van Pompoen met Kiemen van Chefkok Eric
Download pdf

Het recept

Biologisch werkende chefkok Eric van Veluwen bereidde dit heerlijke recept.

Wat te denken van deze poffertjes als heerlijk dessert, of als woensdagmiddag actie met de kids? Heerlijk kruidig met gember en rozijntjes zijn deze poffertjes een traktatie op zich!

Eric van Veluwen is kok, cateraar en duurzaam ondernemer, en heeft al diverse streekprojecten rondom biologisch voedsel op zijn naam staan. Thema’s die hem nauw aan hart liggen zijn vegetarisme, de opwarming van de aarde, en stadslandbouw. Eric is dan ook volop betrokken bij ons project 'Familie Pompoen'. Vanaf 11 november kun jij ook meedoen...

Meer lezen over de Familiepompoen? Dat kan hier En ook op: www.familiepompoen.nl

Bereidingswijze

1.     Snijd de pompoen in stukken, ontdoe ze van de zaadlijst, de schil mag blijven zitten
2.     Kook de pompoenstukjes in ruim water gaar in ca. 10-12 minuten, afgieten en droog stomen.
3.     Laat ze afkoelen en maal ze fijn in de keukenmachine
4.     Voeg de eieren, de suiker en het zelfrijzend bakmeel toe en meng ze verder
5.     Haal de vanille uit het stokje, snijd de gember ragfijn en voeg deze ook toe
6.     Meng de rozijntjes en de linzenkiemen door het inmiddels verkregen beslag en voeg de kaneel erbij
7.     Verhit een koekenpan of (heb je 'm nog?) een poffertjes pan en voeg wat boter toe
8.     Maak een proefbakje door een lepel beslag er in te scheppen; het moet een stevig poffertje worden, als ze uitbakt nog wat meel toevoegen.
9.     Bak alle poffertjes en dien ze op met bv gele room en de rest van de kiemen

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen (ca. 1 kleine Hokkaido)
  • 100 g rozijntjes
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 bakje gemengde (of linzen-)kiemen
  • 4 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 vanillestokje (evt poeder)
  • 100 g suiker of honing
  • 1 eetl kaneelpoeder
  • 1 bakje rettich of sango- kiemen
  • 100 g boter