Pokébowl (vega(n)

Pokébowl (vega(n)

Omschrijving

Deze pokebowl is vegan en zit vol verschillende smaken en structuuren, maar je kan er eindeloos mee variëren. Denk bijvoorbeeld aan reepjes wortel, komkommer, zeekraal, radijs, paprika. Eigenlijk alles uit je groentenla kan erin. Geroosterd, gebakken, rauw, het maakt niet uit. Houd je van vlees? Dan is een gebakken stukje zalm of krokant gepaneerde kip ook heerlijk bij deze bowl. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes en bestrooi met het paprikapoeder en een snuf zout. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en hussel om. Rooster de blokjes in 25 minuten gaar in de oven.
     
  3. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of doe het zo: Spoel de rijst af in een zeef en doe in een steelpannetje met 1,5 keer zoveel water (dus 2 koppen rijst is 3 koppen water). Breng de rijst met het water aan de kook en laat op laag vuur met een deksel op de pan droogkoken. Zet het vuur uit en laat nog 15 minuten staan met de deksel op de pan.
     
  4. Breng een grote pan water aan de kook met een snuf zout. Snijd de paksoi en de asperges in stukken en blancheer in het kokende water in 4 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
     
  5. Meng in een steelpannetje de rijstazijn met de suiker en het zout. Verwarm op laag vuur tot de suiker en zout zijn opgelost. Voeg toe aan de drooggestoomde rijst en roer om. 
     
  6. Snijd de mango in blokjes.
     
  7. Meng het mierikswortelpoeder met de citroensap en de mayonaise.
     
  8. Schep de rijst in kommen en verdeel de zoete aardappel, paksoi, asperge en mango erover. Schep op elke kom een flinke eetlepel zeewiersalade en maak af met de sesamzaadjes, pittige mayonaise en een scheutje Shoyu.