Polenta met Paddenstoelen

Polenta met Paddenstoelen

Omschrijving

Polenta gaat gebukt onder heel veel vooroordelen. Het is dan ook niet heel moeilijk om polenta in een smaakloze deeg plak te veranderen. Maar gelukkig heb ik een lekker recept wat garantie is voor een smaakvolle polenta!

Bereidingswijze

De paddenstoelen bakken:

  1. Verhit een grote koekenpan met de olie
  2. Bak de paddenstoelen een paar minuten. Roer niet te veel zodat ze lekker bruin worden.
  3. Als je alle paddenstoelen hebt gebakken doe ze in de pan en voeg de knoflook, dragon, tijm en truffelolie en wat zout en peper toe.

De polenta maken:

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Voeg al roerend met een houten lepel geleidelijk de polenta toe. De polenta is gaar als hij nog vloeibaar is maar wel zo dik is als een pap. Dit duurt ongeveer 5 minuten. (is hij de dik voeg dan wat water toe)
  3. Roer de parmezaan, boter, rozemarijn en de helft van de kervel door de polenta. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  4. Je kunt nu de polenta op een vetvrij papier storten en deze uitvegen tot een plak van ongeveer 2 cm. Je kunt deze prima nog even bewaren!
    Buiten de koelkast kan je deze zeker een paar uur weg zetten.

De polenta afmaken:

  1. Verwarm de over op 180 graden.
  2. Zodra de oven op temperatuur is zet je hem op de grill stand.
  3. Verdeel de Jerseykaas over de plak polenta.
  4. Plaats dit nu onder de grill in de warme oven.
  5. Zodra de kaas goed borrelt en de polenta warm is doe je de paddenstoelen plus vocht over de gesmolten kaas.
  6. Zet hem nog even onder de gril zodat ook de paddenstoelen goed warm zijn.
  7. Dien de polenta het op, bestrooid met de overgebleven kervel.