Remeker Polentafrietjes Haute Friture Style

Remeker Polentafrietjes Haute Friture Style

Omschrijving

Frietjes van maïsmeel en verrukkelijke Remeker Ryp kaas. Het is een keer iets anders, maar zeker niet minder smakelijk!

Recept & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Rasp de Remeker kaas en hak de knoflook flijn.
     
  2. Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg aan de warme polenta ook de geraspte kaas, knoflook en zout toe. Stort op een stuk bakpapier, spreid uit tot 1,5 cm dik en laat afkoelen.
     
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de plak polenta in frieten. Hussel om met wat olie en spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de frieten 20 minute in de hete oven.
     
  4. Snijd ondertussen het ontbijtspek in reepjes en bak uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de bosui in ringen en de tijgertomaatjes in kwarten.
     
  5. Rasp de rest van de Remeker kaas ook grof. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel met het sap van de limoen.
     
  6. Neem de polentafriet uit de oven en doe in een ovenschaal. Verdeel de kaas, bacon, tomaatjes en bosui erover en zet nog 5 minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Beleg daarna met de plakjes avocado en bestrooi met blaadjes koriander. Lekker met een koud biertje!