Pomodori-Spread

Pomodori-Spread

Omschrijving

Dat de stof lycopeen uit tomaten een aantal zeer goede eigenschappen heeft, is vrijwel bij iedereen bekend. Deze Pomodori spread zal dan ook zeker goed doen bijdragen aan deze behoefte. 

Receptuur: Rineke Dijkinga    

Fotografie: Inge Dijkinga / Pixelwerkenzo.nl

Bereidingswijze

  1. Week de zongedroogde tomaten voor 10 minuten in lauwwarm water, en gooi dit water erna weg.
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukken
    • Als je de tomaten liever ontveld eet, kun je ze eerst even in heet water dompelen en dan de schil verwijderen.
  3. Pel de ui en de knoflook, en snipper ze
  4. Fruit alles voor een paar minuten aan in een koekenpan met wat olijfolie
  5. Laat het geheel wat afkoelen
  6. Voeg alle ingrediënten samen in een blender, en pureer het tot een fijne/grove massa
  7. Breng op smaak met wat peper/zout