Hartverwarmende pompoen-appelpuree met aardpeerchips (vegan)

Hartverwarmende pompoen-appelpuree met aardpeerchips (vegan)

Omschrijving

De zoete zachte smaak van pompoen combineert heel fijn met de hartige, krokante aardpeerchips. Ook nog leuk; als je alles goed plant (dus zet alvast je oven en waterkoker aan), dan staat dit gerecht in een half uur op tafel.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardperen in plakjes van 3 mm. Doe ze in een kom, besprenkel met 2 el olie en zout en schep goed om. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardpeerplakjes hierover. Bak de chips in 20-25 minuten goudbruin en gaar. 
     
  2. Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijst, snijd in blokjes. Doe in een pan met ruim kokend water en zout en breng aan de kook.  
     
  3. Schil de appels en snijd in blokjes. Voeg ze toe aan de pompoen. Kook in 15 minuten zacht en gaar. Giet af en voeg de specerijen en kokosroom toe. Stamp het geheel tot een mooie gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.  
     
  4. Hak de hazelnoten en peterselie grof.  
     
  5. Schep de puree in borden en verdeel de aardpeerchips erover. Bestrooi met de hazlenoten en peterselie.