Pompoen Feta Rolletjes (vega)

Pompoen Feta Rolletjes (vega)

Omschrijving

Een makkelijke vegetarische maaltijd die toch net even anders is met lekker veel groente. Mocht je wel een carnivoor zijn en vlees willen toevoegen, bak dan 300 g gehakt rul en voeg dit toe aan de puree. Nog een tip; als je wat extra tijd hebt, laat de pompoenpuree dan helemaal afkoelen. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Schil de flespompoen en snijd hem in blokjes. Doe in een pan met een laagje water en kook in 10 minuten gaar.
     
  3. Laat de spinazie slinken in een pan, en knijp het vocht eruit. Hak de knoflook fijn.
     
  4. Giet de pompoen af en voeg de spinazie toe. Met de knoflook, ras el hanout, ei, crème fraiche en salie. Breng op smaak met peper en zout.
     
  5. Leg de plak bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid de pompoenpuree erop uit maar laat 10 cm over aan de brede kant. Verkruimel de feta erover. Rol het bladerdeeg op en bestrijk met wat olie. Bestrooi met de sesamzaadjes.
     
  6. Bak de rol in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Snijd in plakken en serveer direct. Lekker met een frisse salade.