Pompoen Noten Roast (vegan)

Pompoen Noten Roast (vegan)

Omschrijving

Deze pompoen-notenroast kan zowel een centerpiece bij een vegan kerstiner zijn als een bijgerecht voor een groot kerstdiner. De structuur is zacht, maar door de noten en het afbakken in de oven zit er ook een fijne crunch in. Hier maak je zeker ook je niet-vegan vrienden blij mee. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Halveer de pompoen en snijd in blokjes. Doe samen met de linzen in een pannetje met zoveel water dat het net onder staat. Bring aan de kook en kook in 20 minuten helemaal zacht en gaar.
     
  2. Giet af en laat een paar minuten uitstomen. Stamp de linzen en pompoen tot een puree en roer de bloem, maizena en kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Snipper de rode ui en ris de naaldjes van de takjes tijm en rozemarijn.
     
  4. Meng de ui en kruiden met 150 g van de noten door de puree en schep in een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de noten eroverheen en besprenkel met wat olie. Bak de roast in 30 minuten in de oven.
     
  5. Lekker met een frisse salade.