Pompoenbiefstukjes met Truffel-Parmezaan Frietjes (vega)

Pompoenbiefstukjes met Truffel-Parmezaan Frietjes (vega)

Omschrijving

Dit is een compleet Kerstgerecht voor 4-6 personen. Je hebt een leuk centerpiece gerecht en twee bijgerechten. Die Truffelmayonaise is net dat beetje extra wat het bijzonder maakt :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Was de aardappelen goed en snijd ze met schil en al in dikke frieten. Doe ze in een pan met ruim water en bring aan de kook. Laat 10 minuten koken.
     
  3. Giet de aardappelen af en laat even uitstomen. Doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er 2 flinke eetlepels truffelmayonaise over. Schep de gekookte frietjes om zodat ze helemaal bedekt zijn met een laagje mayo en bestrooi met wat zout. Schuif ze in de oven en bak ze voor 30 minuten.
     
  4.  Snijd de hals van de flespompoen in plakken van 3 cm dik. Gebruik de buik van de pompoen voor een ander gerecht, bijvoorbeeld een pompoen puree.
     
  5. Wrijf de pompoenschijven in met Ras el Hanout en zout en peper. Gebruik een beetje olie. Verhit wat meer olie in een pan en bak de schijven hierin om en om goudbruin. Schep de pompoenbiefstukjes in een ovenschaal en gaar ze 20 minuten na in de oven.
     
  6. Snijd de Savooie-kool in dunne reepjes en snipper de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook en kool aan. Voeg een scheut water toe en stoof de kool in 10 minuten zacht met de deksel op de pan. Roer af en toe om. Maak af met de boter en mosterd.
     
  7. Rasp de parmezaan en bestrooi de frietjes ermee. Laat not 5 minuten smelten in de oven.
     
  8. Hak ondertussen de bosui en koriander fijn en verkruimel de feta. Zet de pompoenbiefstukjes op een schaal en maak ze af met de koriander, tijm en feta.
     
  9. Serveer met de gestoofde kool, frietjes en extra truffelmayonaise.