Pompoencrumble met Dragon en Geitenkaas (Vega)

Pompoencrumble met Dragon en Geitenkaas (Vega)

Omschrijving

Ik vind dit echt een heel leuk gerecht. Warm en voedzaam uit de oven, maar wel met een heel andere twist. We kennen de crumble namelijk vooral als gebak, maar door er een hartige variant van te maken kan het ook heel lekker zijn als ovenschotel. Deze versie is met pompoen, maar probeer vooral ook andere groenten uit onder dit krokante korstje.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Halveer de pompoen en schep de zaadlijsten eruit. Snijd in parten en leg in een ovenschaal. Snijd ook de uien in parten en verdeel erover. Besprenkel met olijfolie en beng op smaak met peper, zout en een eetlepel gedroogde dragon. Schep goed om en rooster 15 minuten in de oven.
     
  3. Maak ondertussen de crumble. Smelt hiervoor de roomboter in een klein pannetje. Doe de bloem en haver in een kom en rasp de geitenkaas erboven. Voeg de pijnboompitjes en de rest van de dragron toe en schep door elkaar. Voeg de boter toe en meng tot een kruimelig deeg.
     
  4. Haal de pompoen uit de oven en verdeel het deeg erover. Bak de crumble nog 20 minuten in de oven.
     
  5. Lekker met zure room.