Pompoenlasagne voor de hele Fam :-)

Pompoenlasagne voor de hele Fam :-)

Omschrijving

Jaaa, zó is de Familiepompoen bedoeld. Om in je grootste ovenschaal, met de hele 'Fam' samen van te genieten. Deze ovenschotel is voor 4-6 personen, en heeft Pompoen als basis voor de saus. Hmmm...Da's weer eens wat anders dan de klassieke tomatensaus in Lasagne.

Dus pak dat flinke keukenmes maar eens uit de la, en hak die Familiepompoen in de pan!

Lees meer over de Familiepompoen, en hoe je tuinder Isabel kunt helpen met zaden oogsten: www.hofweb.nl/nieuws/familiepompoen.

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Halveer de (Familie)pompoen en schep de draderige binnenkant en pitten eruit. Vergeet niet een aantal pitten schoon te maken om terug te sturen!
     
  2. Snijd de pompoen in blokjes.
     
  3. Ris de takjes van de rozemarijn en hak de knoflook en rode ui grof. Doe met de blokjes pompoen in een pan. Voeg de gedroogde tijm toe en zoveel water dat alles net onder staat.
     
  4. Kook de pompoen in 20 minuten gaar en zacht.
     
  5. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak rul. breng op smaak met zout en peper.
     
  6. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Laat het geheel vijf minuten doorbakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  7. Giet de pompoenblokjes af en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. schep een kwart van de pompoensaus onderin een ovenschaal. bedek met 1/3e van de lasagnevellen, schep er nog 1/4e van de pompoensaus op, gevolgd door de helft van het gehakt. Herhaal deze stappen en eindig met de pompoensaus.
     
  8. Rasp de kaas erover. Gaar de Lasagne in het midden van de oven, tot de kaas mooi goudbruin is. Bestrooi met wat extra rozemarijn. Hmmm!