Glutenvrije Pompoenpudding

Glutenvrije Pompoenpudding

Omschrijving

Van zowel pompoen als courgette kun je goed pudding maken. Ik verkies pompoen vanwege de kleur. Het is wel wat werk om eerst het vruchtvlees in de oven te bakken; je kunt het trouwens ook koken. Maar met pompoen uit de oven krijgt de pudding een vollere smaak en stevigere consistentie.

Uit 'Bakken met Groente" van Lina Wallentinson

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Bak de pompoen in de oven tot hij zacht is (25-30 minuten). Laat afkoelen en mix de pompoen glad met een staafmixer.

  3. Klop de suiker, maïzena, melk, room, eieren, 1 mespuntje zout en de pompoenmix door elkaar in een kom. Hak de amandelen en rasp 2 à 3 bittere amandelen (die laatste verkopen wij niet, dus mocht je die hebben, voeg ze dan toe, anders laat je ze weg). Voeg ze toe en meng alles tot een glad beslag.

  4. Doe het beslag in een ingevette ovenschaal van ongeveer 20 x 10 cm doorsnee.

  5. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de pudding ongeveer 30 minuten tot hij in het midden gestold is.

  6. Laat de pudding even afkoelen. Serveer met slagroom en (verse of diepvries) blauwe bessen en/of jam.