

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden.
Verwijder de steelaanzet en het kontje van de pompoen. Schil de flespompoen met een dunschiller. Snijd vervolgens dunne ronde plakken vanaf de bovenkant van de pompoen. Leg de plakken dakpansgewijs op het bakpapier (4x5).
Klopt het ei los en bestrijk de plakken met het ei en strooi vervolgens de geraspte kaas gelijkmatig over de plakken. De kaas in combinatie met het ei moeten ervoor zorgen dat de plakken aan elkaar blijven ´kleven´.
Zet de bakplaat in de oven en bak 10 minuten. Zet vervolgens de oven op 200 graden en bak nog 5 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen.
Leg vervolgens een vel bakpapier op de pompoen en leg daarop een snijplank. Keer het geheel om (door het op de plank te keren blijft de plak heel).
Besmeer de ´pompoen´ met een laag hummus, verdeel rucola en walnoten over de hummuslaag. Uiteraard kun je ook je eigen ´beleg´ bedenken
Rol de pompoen voorzichtig op. Snijd in 4 stukken. Lekker als lunch, snack of voorgerecht.