Pompoensoep met verse gember, kokos en pompoenpitten

Pompoensoep met verse gember, kokos en pompoenpitten

Omschrijving

Pompoen soep is lekker voor jong en oud en in vele variaties te maken. In dit pakket vind je alle ingrediënten voor een fijne basissoep. Zo te eten en/of aan te vullen met je eigen favoriete ingrediënten. Succes!

Bereidingswijze

  1. Bouillonblokje in een beker heet water oplossen
  2. Snipper de ui, 3 tenen knoflook, een paar cm gemberwortel en een beetje verse peper naar smaak en fruit deze mooi glanzend in een scheut olijfolie of roomboter.
  3. Was de pompoen, snijd deze in kwarten en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de kwarten in stukjes.
  4. Voeg het bouillonwater toe en vervolgens de pompoenstukjes. Even goed door roeren en een kwartiertje op middelhoog vuur laten doorkoken met deksel erop.
  5. Kokosmelk even flink schudden, open maken en toe voegen aan de soep. De soep glad staafmixen. Naar gewenste dikte water toe voegen en eventueel peper en zout naar smaak toe voegen en nog even 5 minuten laten pruttelen.
  6. Rooster een paar handjes pompoenpitten in een klontje roomboter en wat zout totdat ze de koekenpan uit jumpen en strooi over de soep heen; lekker knapperig en fantastische smaak!