Renske's Portobello’s met Kipgehakt

Renske's Portobello’s met Kipgehakt

Omschrijving

Dit gerecht is een typisch gevalletje: minimale moeite, maximaal resultaat. Want wat zijn ze knap, die portobello’s. En dan zijn ze ook nog eens knetter gezond. Ze bevatten namelijk vitamine b3 en b5, beide belangrijk voor o.a. het concentratievermogen en geheugen. Word je dus hartstikke slim van!

Om de smaak te behouden is het beter deze grote paddenstoel niet met water te wassen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snijd de uien en tomaten.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt, de knoflook, de uien en de Italiaanse kruidenmix toe en bak 6 tot 8 minuten. Breng daarna op smaak met wat peper en zeezout en roer de tomaten door het mengsel.

  4. Snijd de steeltjes uit de portobello’s en leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.

  5. Vul ze met het gehaktmengsel en leg de plakjes mozzarella erop.

  6. Bak de portobello’s 20 minuten in de oven.

  7. Serveer met de rucola.