Myrthe's Portobello's gevuld met Notengehakt

Myrthe's Portobello's gevuld met Notengehakt

Omschrijving

Portobello's zijn uitermate geschikt om te vullen. Met notengehakt bijvoorbeeld. Een heerlijk voedzaam vegan voor- of bijgerecht van voedingscoach en Hofweb-klant Myrthe Johansen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op boven en onderwarmte op 200 graden.

  2. Pel en snipper de ui en knoflook.

  3. Meng de olijfolie met de knoflook.

  4. Verwijder de stelen uit de portobello en hak deze fijn.

  5. Wrijf de portobello's in met de knoflookolie.

  6. Hak de noten grof en rooster deze een paar minuten in een droge koekenpan op laag vuur. Doe de noten vervolgens in een bakje en zet even opzij.

  7. Zet de portobello's in de oven en bak ze 5-8 minuten voor.

  8. Verwarm de overgebleven knoflookolie in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit hierin de uien en fijn gehakte portobello stelen. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan de Italiaanse kruiden toe en de noten en bak nog even kort (voeg nu ook eventueel de sambal en ketjap toe). Proef en maak op smaak met zout en peper.

  9. Vul de portobellos met het gehakt.

  10. Bak de portobellos nog 5 minuten in de oven.

Serveer de portobello's bij bijvoorbeeld een vega boerenkoolstampot (kook hiervoor gelijke delen knolselderij, aardappel en boerenkool, stamp met wat kookvocht, (plantaardige) room en wat zongedroogde tomaten door elkaar tot een smeuïge stamppot).

Recept: Myrthe Johansen