Linzen-Postelein Salade met Geitenkaas

Linzen-Postelein Salade met Geitenkaas

Omschrijving

Deze (lunch) salade is echt een aanrader. Vers, fris, gezond en natuurlijk ook hartstikke lekker. Postelein is ontzettend gezond. Zo bevat postelein bijvoorbeeld drie keer zoveel ijzer als spinazie. Ook is het rijk aan vitamines vitamine A (een sterke antioxidant en o.a. goed voor de weerstand, ogen, huid en haar) en mineralen als magnesium, mangaan, kalium en calcium. Maar wat de postelein pas echt bijzonder maakt is de aanwezigheid van de omega-3-vetzuren.

Receptuur: Dayenne Bos van DayenneFoodBlog

Fotografie: Dayenne Bos

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen volgens de verpakking (of gebruik linzen uit blik, de 'easy' way out ;-) )
  2. Verdeel de postelein over 2 borden en daarover de linzen.
  3. Snij de avocado in stukjes en verbrokkel de geitenkaas en verdeel beide over de borden.
  4. Maak de dressing voor over de salade:
    • Roer met een garde de volgende ingrediënten tot een geheel:
      • 100 ml extra vierge olijfolie
      • de rasp en het sap van 1 citroen
      • 1 teen geraspte knoflook
      • 1 el vloeibare honing
      • 1 tl grove mosterd
      • Versgemalen zout/peper
  5. Verdeel de dressing
  6. Breng op smaak met nog wat blaadjes verse koriander.

Eet smakelijk!