Prei Paddenstoelen Walnoten Traybake

Prei Paddenstoelen Walnoten Traybake

Omschrijving

Prei is een échte allrounder! Letterlijk ook, want jaar rond vers van 't land leverbaar. Oké, alleen bij heel strenge winters zijn ze niet oogstbaar. Maar ja, wanneer hebben we die nog...

Prei combineert prachtig met paddenstoelenmix en walnoten. 2 super voedende en hoogwaardige plantaardige eiwitbronnen. 

De subtiele vleesliefhebber verrijkt 't gerecht met Italiaanse Pancetta. De Veganiër laat 't gewoon weg :-)

Serveer er een mooie zachte aardappelpuree bij en, voor de vleeseters, een biefstukje met rode-wijn jus, en je hebt een geweldige avond!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Snijd de prei in de lengte doormidden en was de prei goed, leg de prei in een ovenschaal.

  • Snijd de paddenstoelen zodat ze ongeveer even groot zijn. Scheuren mag ook. Snijd de pancetta in reepjes. Verdeel de paddestoelen en pancetta over de prei en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Verdeel de tijm over de ovenschaal en bestrooi met grof zeezout.

  • Bak de preien in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

  • Doe ondertussen een dun laagje olie in een koekenpan en frituur de blaadjes salie in 30 seconden tot ze knapperig zijn.

  • Garneer de ovenschaal met de gefrituurde salieblaadjes en de (fijngehakte) walnoten.

  • Mocht je het niet handig vinden om de salie te frituren (lekker is het wel) kan je deze ook al voor het bakken aan de ovenschaal toevoegen.  

Receptuur & koken: Kelly Knijn (stagiaire Wauw Factory & Hofweb)
Fotografie: Mees