Prei-schorsenerensoep met Verse Pesto

Prei-schorsenerensoep met Verse Pesto

Omschrijving

Met als basis oerhollandse wintergroenten als prei en schorseneer weet je je in eerste instantie misschien geen raad... Maar ze combineren heerlijk in deze eenvoudige verwarmende soep! Schorseneer is een groente die langzaamaan uit het hoekje van de vergeten groente kruipt. En terecht :-) proef zelf maar.

Schillen is bij schorseneren even een klusje: er komt kleverig melksap bij vrij. Tip van de chef: trek keukenhandschoenen aan en gebruik een dunschiller. En de geschilde schorseneren meteen in een pan met water leggen: een beetje azijn in 't water gaat verkleuren van de groente tegen.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Schil de schorseneren en snijd in stukken, snijd ook de preien in stukken en hak de knoflook grof. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin het karwijzaad. Optioneel voeg je nu ook een tl venkelzaad toe. Voeg de schorseneer en prei toe en blus af met de groentebouillon. Kook in 20 minuten op laag vuur om te garen.
     

  2. Pureer de soep glad en voeg de slagroom toe.
     

  3. Schep de soep in komen en roer er een lepel pesto doorheen, schaaf er wat Parmezaan boven en verkruimel tenslotte wat walnootjes boven.
     

  4. Serveer met (stok)brood en de rest van de pesto voor een makkelijke en volledige maaltijd.