Preitaart met Tijm & Cashewnoten

Preitaart met Tijm & Cashewnoten

Omschrijving

''Prei, ik gebruik het regelmatig in bijvoorbeeld een roerbakschotel of een curry maar in het gerecht van vandaag heeft het de hoofdrol. Geïnspireerd door de prei taart met tijm van vriendin blogger Resi maakte ik deze lekkere hartige taart met prei. Super snel, super makkelijk, super lekker!'' 

Receptuur: Dayenne Bos

Fotografie: Dayenne Bos

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Snij de prei in ringen en spoel af in een vergiet onder de kraan, goed uit laten lekken.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een bakvorm (de vorm wel eerst even invetten!).
  4. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en zet de vorm zo’n 10 minuten in de oven om het bladerdeeg voor te garen (mocht je 'bakstenen' hebben, vul dan het bakblik hiermee, voorkomt het rijzen van het bladerdeeg).
  5. Fruit de knoflook en ui even aan in wat olie. Voeg de prei toe en (roer)bak in een paar minuten gaar.
  6. Breek de eieren boven een schaaltje. Voeg de slagroom en kruiden toe en klop de eieren los. Breng op smaak met wat zout en peper.
  7. Verdeel de prei en de (cashew)noten over de voorgegaarde taartbodem.
  8. Schenk de geklopte eieren over de prei in de bodem.
  9. Bak de taart nu in ongeveer 20 á 25 minuten gaar.

Geniet ervan!