Proteïne Groentebowl met Garam Masala (vegan)

Proteïne Groentebowl met Garam Masala (vegan)

Omschrijving

Proteïne halen we vooral uit vlees en zuivel, maar wat nou als je vegan bent? Dan moet je extra eiwtrijke producten eten zoals noten en bonen. Speciaal voor dit thema heb ik gekeken naar groenten die in dit seizoen verkrijgbaar zijn, maar ook bekend staan om een hoog proteinegehalte. Maak dit af met kikkererwten en cashewnoten en compleet is je maaltijd! Deze proteinebowl is ook erg lekker met vegan naanbrood erbij.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Halveer de pompoen en schep de zaadlijst eruit. Snijd de pompoen in parten.
     
  3. Snijd de broccoliroosjes van de stronk, schil de stronk en snijd in blokjes.
     
  4. Snijd de rode ui en parten en laat de kikkererwten uitlekken.
     
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten erover. Besprenkel met 4 el olijfolie en bestrooi met de garam masala, peper en zout. Rooster de groenten in 30-35 minuten gaar in de oven. Schep halverwege om.
     
  6. Schil en rasp de kurkuma en gember. Roer ze door de sojayoghurt en breng op smaak met zout.
     
  7. Hak de kruiden en cashewnoten grof.
     
  8. Verdeel de groenten over vier borden, bestrooi met de kruiden en cashewnoten en serveer de yoghurtsaus erbij.