Snijd de dadels in stukjes, pel de banaan en breek in stukjes.
Doe dadels, banaan, boter, ei, snufje zout, amandelmeel en havermeel in de mengkom van de keukenmachine. Meng tot deeg.
Maak er een bal van en laat rusten in de koelkast.
Ontvel de pruimen door ze kruislings in te kepen en vervolgens 30 sec in kokend water te dompelen. Het velletje laat dan makkelijk los. Ontpit de pruimen en snijd ze in niet te kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm) met 2/3de van het deeg, zorg voor een opstaand randje. Zet de bodem voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Schil de appels, ontdoe van klokhuis en snijd in blokjes.
Verwarm een eetlepel roomboter in een koekenpan en stoof de appelstukjes een minuut of 3 op zacht vuur. Voeg de kardemon toe en bestrooi gelijkmatig met de agar agar. Meng goed door en laat nog een minuutje stoven. Zet het vuur uit en voeg de pruimen toe. Meng voorzichtig door.
Haal de bodem uit de oven en verspreid het appel-pruimenmengsel gelijkmatig over de bodem.
Maak kruimels van het achtergehouden deeg en verdeel die over de taart. Bestrooi met amandelsnippers.
Bak de taart 20 minuten op 160 graden en vervolgens 5 minuten op 180 graden om de taart een goudgele gloed te geven (let op, elke oven is anders zorg ervoor dat de bovenkant niet te donker wordt).
Laat minimaal 2 uur afkoelen voor aansnijden. Bewaar de taart in de koelkast.
Geniet van dit feestje (en als het toch feest is, serveer de taart dan lekker met een dot vergeslagen room ;)).