Pruim & Gember Jam

Pruim & Gember Jam

Omschrijving

Zomers is er volop fruit van onze 'eigen' telers beschikbaar en daar moeten we gebruik van maken. Niet alleen door het direct van de boom te eten, maar alle heerlijkheden van de zomer kun je heel goed bewaren door middel van verschillende inmaaktechnieken. Bijvoorbeeld door het maken van jam. Zo heb je de lekkerste pruimen van het jaar, maar dan het hele jaar door.
Omdat het leuk is om je eigengemaakte jam een twist te geven, voegde ik aan mijn pruimenjam verse gember toe. Zo krijgt de jam een onverachte twist. Je hoeft geen geleermiddel toe te voegen aan deze jam, want de pruimen hebben al genoeg pectine van zichzelf. Handig he, die natuur... Suiker? Die voeg je uiteraard gewoon naar smaak toe...

Lekker jam maken dus... succes!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de pruimen in stukken en verwijder de pit. Schil de gember en rasp deze fijn. Doe de pruimen met de gember, het citroensap en de suiker in een pan en kook op een zacht vuurtje in ca 60 minuten in tot een mooie dikte.
     
  2. Doe de jam in gesteriliseerde potten, draai de deksel erop en laat op de kop afkoelen. Bewaar de jam na openen in de koelkast.