Pumpkin Spice Pie

Pumpkin Spice Pie

Omschrijving

Deze kruidige cake was na de foto als eerste op. Iedereen wilde een stukje, en dan nog een mee naar huis. De combi van de kruidige cake met zachte pompoen en het frisse roomkaas glazuur maakt je helemaal klaar voor de donkerste dagen en is absoluut 'guilty' :-) 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoen, pureer en laat helemaal afkoelen.
     
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
     
  3. Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en de baksoda. 
     
  4. Klop met een mixer de roomboter met de rietsuiker tot een gladde, zachte massa. Voeg de eieren één voor één toe, voeg telkens pas het volgende ei toe als de vorige helemaal is opgenomen.
     
  5. Spatel de pompoenpuree en het bakmeel erdoor. 
     
  6. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant in. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm.
     
  7. Bak de cake in het midden van de oven in 50 tot 70 minuten gaar. De cake is gaar als een satéprikker er schoon weer uitkomt na het inprikken. De baktijd kan verschillen per oven.
     
  8. Laat de cake vijf minuten afkoelen in de springvorm, haal de springvorm van de cake af en laat afkoelen op een rekje.
     
  9. Klop voor het glazuur de roomkaas met het poedersuiker tot een gladde massa.
     
  10. Halveer de cake over de breedte en smeer de helft van het glazuur tussen de twee lagen. Smeer de andere helft van het glazuur over de bovenkant van de cake.
     
  11. Maak af met citroenrasp.