Pure Chocoalde Pindakaaskoekjes

Pure Chocoalde Pindakaaskoekjes

Omschrijving

Deze koekjes zijn heel makkelijk te maken, en eerlijk; het zijn niet de mooiste koekjes die je ooit hebt gezien, maar ze zijn wel superlekker! Het grootste gedeelte bestaat uit pindakaas, dus al het goede van noten, en met 30 g agave en 50 g 80% cacao chocolade in dit recept kom je op maar 7 g zoet per koekje uit. Helemaal niet slecht, toch? :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
     
  2. Klop het ei los met de pindakaas en de agave. Voeg de haver toe en roer goed door. Laat even staan terwijl je de chocolade hakt, zo krijgt de haver tijd om vocht op te nemen.
     
  3. Hak de chocolade fijn en meng door het beslag.
     
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hier 6 hoopjes beslag op. Druk het beslag wat plat met een vork.
     
  5. Bak de koekjes in 10-15 minuten gaar in de oven. 10 voor wat zachtere koekjes en 15 voor meer knapperigheid. Laat ze afkoelen op een rekje.